Thursday, November 3, 2011

Aku Tak Lupakan Blog !

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Ya ! Aku x lupakan blog aku ! Beberapa bulan kebelakangan ni , aku dah syok ngan Tumblr. , sebab tu ah aku hampir terlupa blog aku . Tapi tidak ! aku ingat dari mana aku berasal . Baru-baru ni , aku dah start aktif balik dah aku punya Twitter , Facebook daripada asyik ngan tumblr. je .

Anyways , aku dah tengok keputusan Peperiksaan akhir Tahun aku . Dapat 26/36 , boleh la tu . Aku berhasrat untuk jadi budak rajin dan lebih aktif tahun depan !!!



                                                               YEARRRGGGHHH !!!!!!
  
















Wednesday, August 17, 2011

Things Happen...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Lately , aku dah jadi budak jahat . Aku serong (ponteng) , lari sekolah (same je) dan macam-macam lagi . Sumer disebabkan seorang cikgu je . Disebabkan seorang cikgu tu je , aku x dapat nak fokus kat skool . Ataupun , memang betul cakap mak aku yang sebenarnya aku yang bersalah sebab malas nak siapkan kerja yang dia bagi ? No one knows...And , sorry cuz lame x update blog .   
Lagi satu , aku punye fon hilang ! Aku tengah xtau ape nak buat skang ni . Nak bagi alasan ape kat mak aku ? 


Aku : Ma , Aiman bawak phone gi skolah pastu Aiman bagi phone tu kat pengawas sebab takut kene rampas ngan cikgu ( benda betul ) .


Ma : What !? Huaaaarrrggghh !!!!







Saturday, July 2, 2011

The Run , The Scold and The 3rd Outing of the Month...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Tadi ade larian 1 Murid , 1 Sukan , 1 Malaysia ! bolehlah best jugak . lumba ngan Teacher Rubee , die kalah, haha . Pastu ambik report kad sumpah cuak ah . Ummi (ustazah) cakap :


Ummi: Aiman ni lemah mengira ngan membaca( Maths & Sejarah) 
Ayah: Ohh ye ke...
                        Bla bla bla bla bla


Last2 kene marah :D tapi aku x kisah , moving on....


Aritu outing ngan azan , arip , meor(cat) , dayah , tasha and shamin...tu sebenarnya outing ke-tiga untuk bulan ni . Mule-mule jalan kaki ke LRT ngan azan & meor . Then , tuka baju jalan . Mase tu , arip baru sampai . So , tunggu arip tuka baju pastu bertolak ke LRT Sri Rampai . Dah sampai , aku beli Molecule ( Malaysia's 1st Magazine Water Bottle ) . Jalan kaki ke Wangsa Walk , sampai-sampai je nak maen bowling tapi x jadik . Pastu pergi arcade maen game tembak-tembak . Azan maen sebelah tangan pastu semorang tengok macam nampak kucing terbang :D . Tetibe azan kene balik sebab bapak die call . As fast as lightning , azan balik . Aku , Meor & Arip pon usha Yamaha , kedai game ngan Headphone smart-smart . Pastu kitorang dapat tau yang diorang ( shamin , tasha & dayah ) ade kat F.O.S . Dah teman diorang beli baju sumer , aku , meor & arip balik dulu . Aku tukar baju sukan balik . Nak tau kenapa ?


     Aku cakap ngan mak aku yang aku ade SPBT , so mak aku xtaula yang aku pergi WWM ... ^_^

Thursday, June 23, 2011

The OutingS , and The Sis who hides the laptop\ and The New Lappy !

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Yo . Sorry lame aku x post kat sini . Tu pun sebab kakak aku sorok lappy .


1st


Aritu aku hangout ngan aina & zyzy , mule-mule rancang nak jumpe kat LRT Taman Melati last-last aku pegi sorang-sorang . Dah lame kat WWM , tengah syok maen kat arcade baru jumpa ngan zyzy & aina . Aina kate diorang naik kereta zyzy , dalam kereta mak zyzy , mak dia x berhenti bercakap pon . Pastu kitorang tgk Nur Kasih , sedih tapi best woi ! nasiblah aku follow series die...kalau x , mane nak paham . After that , zyzy nak beli hadiah kat BF die . Pastu kitorang lepak ngan Izzudin , Zul ngan Ali kat Bowling Alley WWM . Tak lama lepas tu , zyzy balik . Kitoran pon belilah jagung , aina belanja ^_^ . Pastu kitorang pon balik . 


2nd


Keesokan harinya pulak , aku outing ngan abang aku ! PERGH  , mane x penat . Tapi okay ah , pegi Bukit Bintang abang aku siap belanje aku T-Shirt ngan sweater GIORDANO baru....yeah !


3rd


Ni yang aku geram ni....kakak aku nak sorok laptop plak . Bukan maen susah lagi aku nak contact kengkawan aku sebab mase tu aku xde phone & ramai kawan aku yang xde phone . ishh...geram je aku...


4th


YAY!  Lappy ayah aku dah re-format , system baru laju gile . Dah download 

Wednesday, June 1, 2011

I still want her in my life...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Tolong aku guys , aku masih mencintai dia . Walaupun kitorang dah clash , aku maih terbayang-bayang wajahnya kat otak aku ni . Dialah yang dalam post , Mad and Sad aritu . 2 days ago , masa aku pegi swimming kat swimming pool PV8 , aku nampak die dan dia nampak aku . Her face never changes , still the same beautiful face . Aku dalam keadaan shocked ! mase tu . Aku rasa die pun camtu gak ... 

Tuesday, May 24, 2011

The month , The Cat and The Irony...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


What's up peeps ? Bulan ni maybe will be The Month of Bad Luck . Sebab bulan ni lah aku clash , bulan ni jugaklah my mama had an accident , and bulan ni jugaklah aku buang kucing aku . 


The Cat


Mula-mula sekali , mama aku suruh buang kucing aku ; Ally . The reason is sebab dia always kencing dalam rumah . Aku cakap with mama aku ;


Mama: Aiman ! mama nak Aiman buang Ally minggu ni jugak !
   Aku: Kenapa !? Ally kencing dalam rumah pon sebab mama tak belikan pasir dia !
Mama: Mama tak kira , esok mama nak tengok dia dah takde kat rumah ni.


Tapi last2 aku ambik balik Ally , sebab ade kucing gado ngan die . Aku guna alasan tu lah nak cakap ngan mak aku . 


The Irony


Korang maybe akan fikir ni funny , but it's not. Ayah aku seorang kontraktor . Sedang dia pasang wire ngan adik dia , dia gurau ngan adik dia ;


     Ayah: Woi , jangan carik rezeki sampai patah kaki .
Adiknya: Yelah.


The irony is , when ayah aku cakap camtu , kaki mama aku yang patah dan bukannya kaki adik ayah aku . 


And all of this happen in this month... :)









Friday, May 20, 2011

Mad and Sad...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Yo . Rupa-rupanya aku ditipu oleh dia , dia kata dia 1M . Kawan2 aku carik takde lak . Sekarang , aku ngan dia dah clash . Taktau kenapa dia kata nak clash . Aku punyalah seronok nak call dia , dia cakap ape tau ...


"Helo aiman . Aiman ?"
"Ya Elly ? kenapa ?"
"kita clash"


Hmm , so that's the way it's gonna be huh ?


Bye guys , just wait for the next post . m'kay ? :)

Tuesday, May 17, 2011

Found The One...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Hey guys , ape cite ? aku nak cakap pasal dia . Aku dah jumpa si dia ! Walaupun dulu aku pernah menyukai orang lain , but she say "we can just be friends" , and aku setuju la . Sekarang , aku dengan **** , dia sekolah ngan aku . Tapi dia form 1 , 1M . Dia x kasi cakap kat orang pasal aku ngan dia . Aku okay laa ngan dia , lagipun baru couple . 

Wednesday, May 11, 2011

ATOK and NENEK....

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Today's such a boring day , but sekurangnya dapat gak guna laptop. Tadi skool cam biasa , periksa style kacang hijau je . Memang lah , seni kan ? Senang gile kot . Rase cam Leong dah malas nak bagi soalan seni yang susah dah  haha :D . Lagi satu , psal atok and nenek ; diorang selalu datang rumah kitorang and borak2 . Tapi aku dah rasa boring ngan benda yang diorang borak , diorang always talk about harga2 barang kat pasar . Mana aku x boring !? haish.... =='

Sunday, May 8, 2011

Semalam~

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...

okay ...first : RESULT kepada BM or ENGLISH ? : I'm gonna speak Manglish . That's Malay+English..
second : Semalam Aku pergi "Hari Usahawan" sekolah rendah sebelah skool aku . Walaupun aku x penah skool kat situ , saje je aku pergi . Malas nak duduk umah tiap hari terperap cam sardin ==' .
Best jugak ah semalam , beratur panjang nak mati kat umah hantu tapi sekejap je dalam tu . Pegi ngan Amirul Firdaus , Shahir , Aina , Wana , Wanie and ramai lagi lah . 

Saturday, April 30, 2011

BM or English ?

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...

Hey Guys , I just wanna ask you guys about this blog's language . Am I suppose to blog in Bahasa Malaysia or English ? Please answer , I really need it . Anyway , yesterday , me and my family went out for a dinner at Pizza Hut with my brother that doesn't live with us . We were supposed to pick him up at the train station , but when he called my mom's phone and told her that he wasn't able to come . I'm not sad , it's just long time no see bro . By the way ,I didn't found my cap.... and please comment the answer BELOW~

Saturday, April 23, 2011

We'll try again next year...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Hey...Wanna know something ? My team lost . I'm not sad , it's just I've cheered for my team so hard  , my throat hurts...and I've forgotten my scouts cap been left at my school . I'm just afraid that my cap gets lost , cuz I borrowed that cap !!! Tomorrow i'm gonna try go to my school and take my cap back.  :D

Friday, April 22, 2011

Tomorrow...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...

Tomorrow's the big day... cuz tomorrow's my school's Sports Day , My team is yellow also known as "Bendahara". I also have scouts march tomorrow. Actually every team will march in the field . 
These are the teams :

Teams :

a. Yellow a.k.a Bendahara
b.Purple  a.k.a Panglima
c.Red a.k.a Syahbandar
d.Green a.k.a Temenggung
e.Blue a.k.a Laksmana

I'm "Bendahara". So .... PRAY FOR ME !!!!!


Friday, April 15, 2011

Just For Fun !

                         'Sup guys ! I think it's been to long since I last post ... So , I'm just gonna babble...I'm gonna say about birthdays , birthdays are important , so you just gotta wish to him/her ....doesn't care if u didn't give a present....u just gotta wish...So , I'm gonna wish to my friend ...a happy.....

                               BIRTHDAY !!!!!


             Walaupun baru kenal , Happy Birthday !!!

Sunday, April 10, 2011

love....

                  Hey guys ! finally I have told her that I love her . She didn't " what ? you love me ? GTH ! " . She's calm , and she's not angry with me . thx guys ! pray for me....

Friday, April 8, 2011

She's Beautiful...

                 Hey everybody ! I don't have anything urgent to say , I just wanna say that at my school , there's a beautiful girl named ___(use ur freakin' imagination)___ she's so beautiful , I barely feel my legs when the first time I see her....

Thursday, April 7, 2011

I'm a nomad !?

                            What's hangin' peeps ! Today is a normal day just like usual , Go to school , hang at school , Curricular activities , back home , online . That's the day cycle of mine...Pretty boring huh ? But I have an extraordinary life you know , I've been moving houses since I was a kid ! I literally thinks that maybe my family is nomads !? Well , at least I didn't wear animal skin like the REAL nomads does.....

Tuesday, April 5, 2011

Birthdays , Domo-kun and Rain !!!

                   'Sup peeps , today is a fun day cuz it's my friends Birthday . At First , we go to McD's to celebrate her glorious day , suddenly it rains . We had so much fun walking in the rain ..... in fact , we run ! I got rain in my icecream....I give her (birthday girl) a Domo-kun head that I make myself , with my heart . It's a great day....

                                    Happy Birthday Aina !!!
                  Birthday Girl ! :D Keep RAWRing !!! haha !

Monday, April 4, 2011

Saturday, April 2, 2011

Saturday !!!

              'Sup guys , today is saturday but its not a regular Saturday , it's.....MY FRIENDS BIRTHDAY !!!!
let's sing a song for him :
                                                        
                                               Happy Birthday to you ...
                                               Happy Birthday to you ...
                                               Happy birthday to MEOR...
                                               Happy Birthday to you....
                                                               Happy Birthday , bro...

Thursday, March 31, 2011

TRAPPED !!!

                      Hey guys , just now ...I was back from my curricular activities , I was just going into my apartment , when I realised , it's locked . I'm trapped outside my apartment like a half hour ! I am so damn freaking tired now...umm , one more thing , I just wanna share this  new website , it's like facebook , but it's kinda different...

Sunday, March 27, 2011

SUN-DAY !!!

It's sunday , sunday , got to get down on sunday ... haha , wassup guys arini mungkin aku akan sibuk skit , sbab arini ari ahad , nak buat keje skolah ! menyesal plak x buat keje skolah dari smalam ! nak relax arini pon xleh ! tapi smalam aku keluar jln-jln ngan kengkawan baru aku , mmg best ah ! kitorang siap karaoke lagi ! apa-apa pon , Mok , Azan , Amirul , Natasha , Afiqa , Hidayah , Adni , and more.... thanks for the fun !

Saturday, March 26, 2011

Hampa...

Pergh ... x sangke aku , mase "Earth Hour" tadi , x sume orang tutup lampu , cume KLCC ngan KL Tower je yang top lampu....Kalau negara laen sume boleh menghayati "Earth Hour" , naper bukan Malaysia ? Cube tengok video ni...

Wednesday, March 23, 2011

perkataan KAWAN tu ade makne ke ?

Aku x sangke yang kengkawan aku kate perangai aku dah berubah...Ape yang berubah nye ? Aku masih orang yang same yang korang kenal , yang korang suke , yang slalu lepak ngan korang kat belakang klas , yang ade name facebook yang pelik-pelik , yang suke JEPUN , yang ske anime , manga, action figure , aku...masih AIMAN yang same.....kalau ade ke , kesilapan aku ....ckplah..aku boleh terima....perkataan yang korang gune sebagai status korang skang ni iaitu , KAWAN ....ade makne ke bagi korang ?...

Friday, March 18, 2011

Penat.....tapi SYOK !

Pehh....penat gile ah.. sambut birthday kakak aku kat KLCC , naek LRT plak tu!!! mule-mule naek LRT ambik mak aku kat KL Sentral , pastu naek LRT pegi KLCC ......sepanjang hari ni...yang paling best ialah....naek LRT !!! bukan maen syok lagi aku naek LRT , rilek je....lagi satu , aku nak sangat tgk cite "Sucker Punch"... tgk trailer pon aku dah meleleh air liur tgk "Babydoll"* berlawan....ni jelah untuk mase ni....BYE......

*watak dlm "Sucker Punch"

By The Way....HAPPY BIRTHDAY SIS !!!

Thursday, March 17, 2011

First post !

HI...aku masih baru lagi kat sini....dah banyak blog yang aku buat ....tapi SATU pon x berjaya...jadi, aku harap yang ni berjaya...