Tuesday, May 24, 2011

The month , The Cat and The Irony...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


What's up peeps ? Bulan ni maybe will be The Month of Bad Luck . Sebab bulan ni lah aku clash , bulan ni jugaklah my mama had an accident , and bulan ni jugaklah aku buang kucing aku . 


The Cat


Mula-mula sekali , mama aku suruh buang kucing aku ; Ally . The reason is sebab dia always kencing dalam rumah . Aku cakap with mama aku ;


Mama: Aiman ! mama nak Aiman buang Ally minggu ni jugak !
   Aku: Kenapa !? Ally kencing dalam rumah pon sebab mama tak belikan pasir dia !
Mama: Mama tak kira , esok mama nak tengok dia dah takde kat rumah ni.


Tapi last2 aku ambik balik Ally , sebab ade kucing gado ngan die . Aku guna alasan tu lah nak cakap ngan mak aku . 


The Irony


Korang maybe akan fikir ni funny , but it's not. Ayah aku seorang kontraktor . Sedang dia pasang wire ngan adik dia , dia gurau ngan adik dia ;


     Ayah: Woi , jangan carik rezeki sampai patah kaki .
Adiknya: Yelah.


The irony is , when ayah aku cakap camtu , kaki mama aku yang patah dan bukannya kaki adik ayah aku . 


And all of this happen in this month... :)









Friday, May 20, 2011

Mad and Sad...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Yo . Rupa-rupanya aku ditipu oleh dia , dia kata dia 1M . Kawan2 aku carik takde lak . Sekarang , aku ngan dia dah clash . Taktau kenapa dia kata nak clash . Aku punyalah seronok nak call dia , dia cakap ape tau ...


"Helo aiman . Aiman ?"
"Ya Elly ? kenapa ?"
"kita clash"


Hmm , so that's the way it's gonna be huh ?


Bye guys , just wait for the next post . m'kay ? :)

Tuesday, May 17, 2011

Found The One...

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Hey guys , ape cite ? aku nak cakap pasal dia . Aku dah jumpa si dia ! Walaupun dulu aku pernah menyukai orang lain , but she say "we can just be friends" , and aku setuju la . Sekarang , aku dengan **** , dia sekolah ngan aku . Tapi dia form 1 , 1M . Dia x kasi cakap kat orang pasal aku ngan dia . Aku okay laa ngan dia , lagipun baru couple . 

Wednesday, May 11, 2011

ATOK and NENEK....

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...


Today's such a boring day , but sekurangnya dapat gak guna laptop. Tadi skool cam biasa , periksa style kacang hijau je . Memang lah , seni kan ? Senang gile kot . Rase cam Leong dah malas nak bagi soalan seni yang susah dah  haha :D . Lagi satu , psal atok and nenek ; diorang selalu datang rumah kitorang and borak2 . Tapi aku dah rasa boring ngan benda yang diorang borak , diorang always talk about harga2 barang kat pasar . Mana aku x boring !? haish.... =='

Sunday, May 8, 2011

Semalam~

Kon'nichiwa min'na / Hi Guys...

okay ...first : RESULT kepada BM or ENGLISH ? : I'm gonna speak Manglish . That's Malay+English..
second : Semalam Aku pergi "Hari Usahawan" sekolah rendah sebelah skool aku . Walaupun aku x penah skool kat situ , saje je aku pergi . Malas nak duduk umah tiap hari terperap cam sardin ==' .
Best jugak ah semalam , beratur panjang nak mati kat umah hantu tapi sekejap je dalam tu . Pegi ngan Amirul Firdaus , Shahir , Aina , Wana , Wanie and ramai lagi lah .